Bert Ingelaere: “Waar Nyirubugara op wijst, is dat het Rwandese conflict niet voorbij is…”

Herinneringen in Rwanda – de ervaring en interpretatie van de geschiedenis – zijn tot op heden radicaal verschillend naargelang van etnische afkomst

Dat laatste is de thematiek die Olivier Nyirubugara onder de aandacht brengt in Complexities and Dangers of Remembering and Forgetting in Rwanda. Zijn stelling is dat herinneringen in Rwanda – de ervaring en interpretatie van de geschiedenis – tot op heden radicaal verschillend zijn naargelang van etnische afkomst. Dit leidt tot een situatie van permanent conflict, soms openlijk en manifest maar vaker nog latent en in het verborgene.

Lees meer

 

Bert Ingelaere 8Dr. Bert Ingelaere is Post-doctoral Research Fellow from the Research Foundation – Flanders (FWO), Belgium.

He is affiliated with the Institute of Development Policy and Management (IOB), University of Antwerp (UA) and the Centre for Research on Peace and Development (CRPD), University of Leuven (KULeuven).

Visit his website